پيام
+
[تلگرام]
ازدواج هاي حرام
سؤال 1: با چه زنهايي ازدواج كردن حرام است لطفاً توضيح دهيد؟
جواب: ازدواج با محارم حرام است مثل مادر و خواهر و مادرزن و مادربزرگ و خاله و عمه و برادرزاده و خواهرزاده و خواهر رضاعي و ... و همچنين ازدواج با زنهايي كه طي سبب خاصي حرام مؤبد مي شوند. (توضيح المسائل 12 مرجع، ج2، م2384 و 2388 و م2400)
سؤال 2: آيا انسان مي تواند با خواهر زن خود ازدواج نمايد؟
جواب: جمع بين دو خواهر در ازدواج صحيح نيست و حرام است. (استفتائات امام (ره)، ج3، ص124، س120)
سؤال 3: بعد از طلاق و جدايي از زن اول كه در عقد دائم بوده, پس از چه مدتي مي توان با خواهر او ازدواج نمود؟
جواب: اگر طلاق بائن است بعد از طلاق, و اگر رجعي است بعد از گذشت ايّام عدّه مي توان با او ازدواج كرد. (استفتائات امام (ره)، ج3، ص124، س119)
سؤال 4: آيا دو دختر كه به هم چسبيده هستند و بالغ شده اند, مي توانند ازدواج كنند؟
جواب: مجرد اتصال آن دو مانع از ازدواج نيست و با مراعات وظائف و شرايط شرعيه مي توانند ازدواج كنند. (ر.ك استفتائات امام (ره)، ج3، ص125، س122)
سؤال 5: خانمي كه در عدة طلاق بوده با عدم علم به حرمت مؤبّد به عقد ديگري درآمده است لطفاً حكم الهي را در اين باره بيان فرماييد؟
جواب: عقد ازدواج در حال عدّة غير سبب حرمت ابدي است. بلي در صورتي كه زن و مرد جاهل باشند به اينكه زن در عدّه است و يا جاهل باشند به اينكه عقد در حال عدّه جايز نيست و دخول هم محقق نشده باشد حرمت ابدي پيدا نمي شود و فقط عقد باطل است و بعد از گذشت عدّه مي توانند با هم ازدواج كنند. (ر.ك استفتائات امام (ره)، ج3، ص126، س125)
سؤال 6: ازدواج با فرد شرابخوار آيا حرام است؟
جواب: خير كراهت شديده دارد و مذموم است. (ر.ك استفتائات امام (ره)، ج3، ص126، س126)
سؤال 7: عقد دائم اهل كتاب (مسلمان و مسيحي) يا غير اهل كتاب مثل كمونيست در صورتي كه هر دو نفر در دين خود باقي بمانند صحيح است يا خير؟
جواب: ازدواج دائم مسلمان با غير مسلمان ولو اينكه كتابي باشد باطل است, بلي ازدواج موقّت مرد مسلمان با زن كتابي جايز مي باشد ولي ازدواج با غير اهل كتاب ولو اينكه موقّت باشد باطل است. (ر.ك استفتائات امام (ره)، ج3، ص127)
سؤال 8: خانمي هستم كه با مرد به ظاهر مسلماني ازدواج كرده ام ولي پس از مدّتي نماز را ترك كرده و به ضروريات دين اهانت نموده و اظهار كرده كه اسلام را قبول ندارد لطفاً بفرماييد كه تكليف من چيست؟ آيا او مرتد است؟
جواب: اگر خدا يا رسول خدا يا يكي از ضروريات دين را جدّاً انكار مي كند مرتدّ است, و شما بايد از او جدا شويد و با او نامحرم هستيد, و نيازي به طلاق هم نيست. (ر.ك استفتائات امام (ره)، ج3، ص129، س135)
سؤال 9: اگر مردي با زن بيوه اي ـ نعوذ بالله ـ زنا كند, پس از آن پشيمان شده و توبه كند, آيا مي تواند با دخترآن زن ازدواج كند؟ اگر ازدواج كرده تكليف چيست؟
جواب: دختر كسي را كه با او زنا كرده نمي تواند بگيرد و اگر گرفته بايد از هم جدا شوند, و بر يكديگر حرام ابدي هستند. (ر.ك استفتائات امام (ره)، ج3، ص298، س16)
سؤال 10: مردي در زمان طاغوت با زن شوهرداري زنا كرده, دادگاه آن زمان زن زناكار را مجبور به طلاق از شوهرش مي كند, مرد زناكار مدتي با آن زن زنا مي كند و بعداً او را به عقد خود در مي آورد اكنون بچه دار هم شده اند, حكم اين ازدواج و بچة آنان چيست؟
جواب: زنا با زن شوهردار موجب حرمت ابدي آن زن بر زاني مي شود, و بعد از طلاق شوهر, ازدواج آنها با هم باطل است و در صورت اعتقاد به صحّت عقد, بچه ها حكم ولد حلال را دارند. (ر.ك استفتائات امام (ره)، ج3، ص299، س17)
سؤال 11: اگر كسي در اثر جهل به حكم شرعي با خواهر كسي كه با او لواط نموده ازدواج نمايد, و بعد از گذشت چندين سال با چند فرزند اكنون متوجه حرمت ازدواج شده باشد, با در نظر گرفتن حيثيت فرد اكنون تكليف شرعي چيست؟
جواب: اگر دخول محقق شده به لواط دهنده, عقد ازدواج باطل است, و بايد از هم جدا شوند, و با فرض جهل بچه ها حكم حلال زاده دارند. (ر.ك استفتائات امام (ره)، ج3، ص302، س25)
سؤال 12: مردي كه زن خود را سه بار طلاق داده است مي تواند دوباره با او ازدواج كند؟
جواب: زني را كه سه مرتبه طلاق داده اند بر شوهرش حرام مي شود, ولي اگر با شرايطي كه در كتاب طلاق گفته شده با مرد ديگري ازدواج كند, شوهر اول مي تواند پس از طلاق دوباره او را براي خود عقد نمايد. (ر.ك توضيح المسائل 12 مرجع، ج2، م2527)
سؤال 13: چرا خواهر و برادر رضاعي حرام است با يكديگر ازدواج كنند؟
جواب: اين دو, برادر و خواهر رضاعي (شيري) يكديگر مي شوند و احكام محرميت بر آنها مترتب است و با وجود اينكه محرم هستند ازدواج آنها مشمول مسئله حرمت ازدواج با محارم مي گردد. (ر.ك تحرير الوسيله، ج2، ص268 كتاب النكاح مسئله 7)
#احکام_شرعي
https://t.me/m313serat
عباس سرشته
96/5/22